Opis
Pyszne, małe naleśniki z bananami.
Lista produktów
- 1,5 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia (dość czubate)
- 1 szczypta soli
- 1 jajko rozmiar L, roztrzepane
- 300 ml mleka 1 i 1/4 szklanki
- 2 łyżki oleju
- 1 banan duży dojrzały (po obraniu waga około 120 g) rozgnieciony widelcem
Kroki do wykonania
- W dużej misce umieść suche składniki
- W drugiej misce zmieszaj mokre składniki
- Dodaj mokre składniki do suchych i krótko zmieszaj, dodaj banana i zamieszaj (masa może pozostać lekko grudkowata).
- Smaż placuszki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, lub tylko na jego odrobinie
- Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami
Powrót do strony głównej
Darmowy hosting zapewnia PRV.PL