pancake

Opis

Pyszne, małe naleśniki z bananami.

Lista produktów

  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (dość czubate)
  • 1 szczypta soli
  • 1 jajko rozmiar L, roztrzepane
  • 300 ml mleka 1 i 1/4 szklanki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 banan duży dojrzały (po obraniu waga około 120 g) rozgnieciony widelcem

Kroki do wykonania

  1. W dużej misce umieść suche składniki
  2. W drugiej misce zmieszaj mokre składniki
  3. Dodaj mokre składniki do suchych i krótko zmieszaj, dodaj banana i zamieszaj (masa może pozostać lekko grudkowata).
  4. Smaż placuszki na rozgrzanej patelni bez tłuszczu, lub tylko na jego odrobinie
  5. Podawaj na ciepło z ulubionymi dodatkami

Powrót do strony głównej